Kun nykyinen työ kyllästyttää

Tuntuuko siltä, että nykyinen työ ei vastaa arvojasi eikä tunnu mielekkäältä. Kyllästyttääkö lähteä töihin maanantaisin?

Vietämme töissä suurimman osan valveillaoloajastamme. Yksilön työuran keskimääräinen pituus vanhuuseläkkeelle siirtyessä on noin 39 vuotta. Työpäiviä vuodessa 213,5, joista työtunteja kertyy yli 1700. Koska työ kuuluu jo ajankäytön näkökulmasta tärkeään osaan elämäämme, ei ole yhdentekevää millaisia tunteita työ herättää. 

Jos huomaat tuntevasi yhä useammin tyytymättömyyttä nykyiseen työhösi, on aika katsoa peiliin ja kysyä itseltä, haluanko todella jatkaa näin? Haluanko kuluttaa arvokkaasta elämästä suuren osan työhön, joka ei tuota iloa tai tunnu merkitykselliseltä? Asiaa ei kannata jäädä pohtimaan yksin. Harva meistä pohtii sitä, mitä muuta omalla koulutuksella tai työkokemuksella voisi  tehdä työkseen. Siksi ajatusten jakaminen ammattilaisen kanssa kannattaa. Ympäröivän maailman muutokset ovat avanneet uusia ammatteja ja työn tekemisen tapoja. Sinun ei tarvitse jäädä uusien mahdollisuuksien ulkopuolelle. Jokainen päivä on arvokas, tee siis päätöksesi jo tänään.